Zwarte Cross - instagram lists #feedolist

zwartecross

Hey! Kom d'r 's uut! Vandaag kun je namelijk naar de Canal Parade! 🌈 Was je tijdens de Zwarte Cross al niet weg te slaan uit Gay Café De Kast, dan kun je het vandaag nog eens dunnetjes (understatement) overdoen op de grachten van Amsterdam. Kiek wel effen uut dat je op het goede bootje staat... #SneekPride #gaydoenisbelangrijkerdanwinnen #pride

zwartecross

Aftermovie Zwarte Cross 2019 online | Niks is onmogelijk De Zwarte Cross is een wereld op zich en er is maar één vrouw die in deze wondere wereld de touwtjes in handen heeft. Letterlijk! En Tante Rikie heeft de touwtjes van haar wereld steviger in handen dan we ooit dachten... Vanwege de lengte en kwaliteit is hij alleen te zien op YouTube, www.zwartecross.nl en Facebook. 🎥 @insta.smash

zwartecross

LAATSTE KANS OM HARDER! 37 TE ONTVANGEN Op vrijdag 30 augustus valt ons fanclubmagazine Harder! weer op de mat. Deze keer vol #ZC19 napret (en dus meer van dit soort fraaie ploatjes)! Nog geen lid van de fanclub maar wil je dit pareltje voor geen goud missen? Wanneer je voor 16 augustus lid wordt, pik je deze editie nog fijn mee én profiteer je natuurlijk ook van alle andere voordelen. Check onze website voor meer info en om lid te worden: https://www.zwartecross.nl/ontdek/fanclub-harder/

zwartecross

We hebben weer wat juweeltjes voorbij zien komen crossen afgelopen weekend hoor. De winnaars in onze eigen ludieke crossklassen, plus een paar fijne fotootjes ervan, check je op onze website!

zwartecross

NALEESPRET: DE CAMPINGKRANT VAN VRIJDAG EN ZONDAG, DIGITAAL! Net als vorig jaar, gaven we een campingkrant uit samen met onze kameraden (m/v) van Achterhoek Nieuws. Je kunt ze nu nog eens even in alle rust in de hangmat/op de porseleinen troon/op de rug van je verzorgpony nalezen. Check het op onze website!

zwartecross

ZWARTE CROSS 2020: 16, 17, 18, 19 JULI Klad deze vier data alvast met een watervaste stift in je agenda, want dan gaat het weer gebeuren! Zwarte Cross 2020: 16, 17, 18 en 19 juli. Begin maar vast weer met aftellen. Doen wij ook. Meer belangrijke data en tips om nóg langer na te genieten van de Zwarte Cross lees je op onze website!

zwartecross

Reactie naar aanleiding van commotie rondom bord en zeil Gisteravond en vannacht is er commotie ontstaan op social media vanwege een foto van een bord en een zeil op ons festivalterrein. De teksten hierop werden als discriminerend, racistisch, beledigend en respectloos ervaren. Dit betreuren wij, oprecht, ten zeerste. Wij hebben geprobeerd alle personen die contact met ons zochten een antwoord te sturen en hen uit te nodigen om na afloop van het festival hierover in gesprek te gaan. Op het moment dat de commotie losbarstte waren wij nog volop in bedrijf. Toen het aantal berichten dermate opliep en de sfeer grimmiger dreigde te worden, hebben wij besloten om terug te komen op ons eerdere besluit om het bord en het zeil te laten staan. Deze hebben wij toen direct verwijderd en getracht alle personen die contact met ons hebben gezocht hierover in te lichten. Het kwaad was toen echter al geschied en wij bevonden ons middenin een wervelstorm op social media. De Zwarte Cross is een festival waar pertinent geen plek is voor racisme, discriminatie en respectloos gedrag. Iedereen die ons festival goed kent zal dit beamen. Het is wel een plek voor satire en op het festival namen wij allerlei zaken (inclusief onszelf!) op de hak. Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen. De indruk ontstond namelijk ook dat de kritiek ons koud liet, maar dat is zeker niet het geval. Wij hopen ten zeerste dat deze toelichting voor iedereen een beter beeld geeft van de gehele context van ons festival. Vanwege het hoge aantal reacties en berichten kunnen wij niet beloven dat wij iedereen op de korte termijn kunnen benaderen voor een gesprek. Maar de belofte staat als een huis en als wij iets beloven dan doen wij het ook. Dank voor het lezen. Vrede op aarde.

zwartecross

WAT BRENGT DEZE ZONDAG, DE LAATSTE ZC-DAG? Gisteren lieten we jullie weten dat we graag op passende wijze stil willen staan bij het overlijden van één van onze bezoekers. In overleg met de nabestaanden zal er een rouwronde gereden worden door de vrienden van de overleden bezoeker op de crossbaan. Deze vindt plaats om 11:00u. Later op de dag houden we een moment van stilte tijdens het optreden van de Motorband in de Megatent, tussen 17:30u en 18:30u. We vonden het belangrijk om eerst even aandacht te besteden aan deze informatie, maar natuurlijk staat er verder nog een heleboel op de planning op deze afsluitende Zwarte Cross-dag: theater, muziek, cross, stunts... Op zwartecross.nl geven we je een aantal tips om, ondanks alles wat er is voorgevallen en waar we vandaag bij stilstaan, ook te genieten van de dingen om je heen. Maak er een onvergetelijke afsluitende ZC-dag van!

zwartecross

De dagtips voor de zaterdag van de Zwarte Cross Beste Zwarte Crossers, we zijn aanbeland op dag drie van ons festival. We hebben een paar programma-tips voor jullie: - Bokoesam | 17.30 - 18.00 uur | The Noaberhood - Jules van der Wardt interviewt Ulrich van Gobbel | 18.30 - 19.00 uur | Theatertent - Don Diablo | 19.15 - 20.30 uur | Hoofdpodium - Beatcrooks | 22.30 - 23.30 uur | De Dansvloer - Claw Boys Claw | 23.15 - 00.30 uur | The Roadhouse Nieuw dit jaar is onze Grolsch Schaterbar, met gisteren een verrassingsoptreden van Hans Teeuwen tijdens het blok van GeenStijl Offline. Ga ook vooral even kijken in dit nieuwe comedycafé in de Kroegenstraat.

zwartecross

Rouwronde en moment van stilte voor overleden Zwarte Cross-bezoeker Zojuist is er door het Openbaar Ministerie een bericht verzonden over de gisteren overleden persoon op de Zwarte Cross-camping. Het onderzoek naar de doodsoorzaak heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een geweldsmisdrijf. Onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog gaande. Uit oogpunt van privacy delen wij, in navolging van het Openbaar Ministerie, geen verdere informatie die de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen raakt. Wij zijn enorm geschrokken en onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis en leven mee met alle nabestaanden en betrokkenen. Op passende wijze willen wij hier morgen bij stilstaan. In overleg met de nabestaanden is ervoor gekozen om een groep vrienden een rouwronde te laten rijden over de crossbaan. Deze zal plaatsvinden om 11:00 uur, voorafgaand aan de Brommersklasse. Later op de dag houden we een moment van stilte tijdens het optreden van de Motorband in de Megatent. Dit is tussen 17:30 uur en 18:30 uur.

zwartecross

ZWARTE CROSS OPENT 'HOTEL' VOOR MINDERVALIDEN Geweldig nieuws! Het wordt dit jaar voor 20 tot 25 mindervaliden mogelijk om te blijven slapen op de Zwarte Cross! De afgelopen tijd hebben we met enkele mensen van revalidatiecentrum Het Roessingh gesproken en dankzij deze enthousiastelingen gaat het gebeuren! De Zwarte Cross is al een slijtageslag wanneer je 'gewoon' kunt lopen. Stel je maar even voor hoe dit is wanneer je niet kunt lopen en kampt met bijvoorbeeld een dwarslaesie! Naast Grasnapolsky zal 'MIVA Las Vegas' gebouwd worden. De dames en heren van Het Roessingh hebben veel werk verzet om een tent te creëren met slaapplekken en hospitality units, zodat mindervaliden óók eens een heel weekend Zwarte Cross kunnen beleven. Een plek inclusief bedden, tilliften, aangepast sanitair, verzorging en heel veel meer. Zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein! Een prachtig project en we hopen dat dit in de toekomst op veel meer festivals en evenementen gaat gebeuren! Niks is onmogelijk! MIVA Las Vegas wordt mede mogelijk gemaakt door stichting No Restrictions Party Unlimited en Handicap NL

zwartecross

Red Bull Dakar Truck DJ's bateren erop met lekkere plaatjes langs de crossbaan Als er iets is wat onze crossbaan wel kan overmeesteren, dan is het de Dakar Truck van Red Bull. Deze lijpe unit is wel wat glooiing en zand gewend, dus stationeren we de truck op een plek waar hij zich thuisvoelt: naast ons prachtige, zanderige parcours waar zowel de ludieke klassen als de Dutch Masters, sidecars en quads overheen knappen. Wat 'ie daar doet? Het thuis zijn voor de top-DJ's die je daar gaan voorzien van de lekkerste plaatjes. Straight out of the truck! En natuurlijk scoor je daar je Red Bull, want met vleugels is het wel makkelijk om die voetjes van de vloer te krijgen.

zwartecross

Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019 🍴 Het is natuurlijk heerlijk dineren in het sterrenrestaurant 'Le Carburateur' op de Zwarte Cross, maar gedurende zo'n driegangendiner mis je toch al snel 12 bands, 150 theaterartiesten en vijf crossklassen. Rik Jansma, chef en eigenaar van restaurant Basiliek en van 'Le Carburateur', trok zich met dit eerstewereldprobleem terug in zijn laboratorium en ontwikkelde drie sterrensnacks. Tadaaa: sterrenautomatiek 'Le Clique Claque' is geboren! Daarmee maakt Rik Jansma de veronderstelling dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt, met de grond gelijk. "Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk!", aldus Tante Rikie. Het menu van Le Clique Claque: - Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham - Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel - Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum Dus... Wie gaat er dit jaar eens even lekker langs de snackmuur? 🙌

zwartecross

Naast FMX shows, zie je dit jaar ook diverse BMX'ers rondvliegen in Ground Hero. Check op zwartecross.nl meer info over de BMX-shows in Ground Hero!

zwartecross

Update 11.10 uur: de gratis tickets voor ‘Live eed voor de planeet’ zijn UITVERKOCHT! . LEG OP DONDERDAGAVOND 18 JULI DE ‘LIVE EED VOOR DE PLANEET’ AF IN DE MEGATENT! De gemoedelijke sfeer op de Zwarte Cross is natuurlijk te danken aan jullie… de bezoekers! Maar we doen er ook alles aan om ons festival plezierig te maken voor artiesten, medewerkers, onze omgeving maar ook de planeet. Dit jaar gaan we plastic drinkbekers gescheiden inzamelen en recyclen tot nieuwe bekers. Zonder enthousiaste kartrekkers, zijn we echter kansloos. Daarom hebben we jullie hulp nodig! Kom op donderdagavond 18 juli naar onze feestelijke instructieavond. Tijdens deze ludieke instructie zal je om 19:45u in de Megatent, samen met festivaldirectrice Tante Rikie en 13.000 gelijkgestemden, de LIVE EED uitspreken en daarmee plechtig beloven om de bekers op een juiste manier te scheiden. WIL JE ERBIJ ZIJN? Donderdag 27 juni om 08:00u komen er gratis Zwarte Cross-kaarten beschikbaar voor deze feestelijke avond. Tevens een kans voor dartfans en Zwarte Crossers die net naast een ticket grepen, om er toch nog bij te zijn. Je kunt twee tickets bestellen per persoon. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Check zwartecross.nl/nieuws voor meer informatie.

zwartecross

#TALENTENUPDATE: Shana wint haar laatste EK-wedstrijd in Arnhem, maar is dat genoeg om Europees Kampioen te worden? Victor pakte pole position in Jerez (Spanje), Farhaan kwam als eerste over de finish bij de finale van de Olympic Moves op Papendal en zo is er nog veel meer nieuws te lezen. Check de talententuinupdate! www.zwartecross.nl/nieuws

zwartecross

Win 2x zondagkaarten bij je fles @nozemoil! Hallo Jumbo! Bestel vandaag nog een fles of 40 pack Nozem Oil via de webwinkel van Jumbo en maak kans op 2 zondagkaarten bij iedere bestelling. Dus koop die Nozem en maak kans op een heerlijk dagje naar de heilige weilanden. Koop via de website of de app van Jumbo. Cheers en toi toi toi!

zwartecross

We gaan 13770 kilo papier en dus 45 bomen besparen op de Zwarte Cross! De kartonnen draagtray zien we niet meer terug en dit scheelt 13770 kilo papier en dus 45 bomen. En dat vinden we heel veel. Dit betekent ook extra zuurstof! Lekker! Er zullen gerecyclede draagtrays verkrijgbaar zijn op verschillende plekken (met een statiegeldsysteem). Download de Zwarte Cross-app en we kunnen in de toekomst ook flink wat papier besparen op de programmaboekjes 👍 Wil je alles weten over wat wij samen met Mañana Mañana doen om onze festivals voor iedereen aangenamer te maken: zwartecross.nl/ontdek/logische-voetafdruk/

zwartecross

STAMCAFÉ DE SCHANS IN DE KROEGENSTRAAT Ouderwetse gezelligheid, zoals in 't dorp. Dat is het sfeertje in Stamcafé De Schans. Dit jaar zijn ook De Paloma's er weer bij. Thuuskommen in de Kroegenstraat!

zwartecross

Jullie hadden nog een aantal namen tegoed van ons! Maar hey, we saved the best for last. We voegen Marlon Williams (NZ), Jaya the Cat (VS/NL), Frente Cumbiero (CO) én Veron toe aan onze nu al legendarische line-up. Meer lezen over deze übervette acts? Check onze website!

zwartecross

Na jarenlange trouwe dienst doen Nozem-hosts Chuck & Berry een stapje terug. Dat betekent dat we een spiksplinternieuw programma op poten hebben gezet voor het Nozem Tweetaktterras. Die check je bij ’t nieuws op onze website!

zwartecross

Het is tijd voor de meest lijpe sudoku van 't jaar: HET BLOKKENSCHEMA! Puzzelen maar, want 't ding staat online. Lekker friemelen met filtertjes voor dagen, locaties en genres. Succes! Ga naar zwartecross.nl.

zwartecross

Fire Tornado op de Zwarte Cross! De Fire Tornado van audiovisueel kunstenaar Ivo Schoofs komt naar de Zwarte Cross. Vuur is de moeder van het licht. Aan de ene kant is het prachtig en geriefelijk maar tegelijkertijd is vuur ook destructief en nietsontziend. Deze installatie imiteert op een veilige manier hoe een tornado een bosbrand aanjaagt tot een kolkende, vlammenslurf van wel 16 meter hoog. Een zeldzaam kunststukje van Moedertje Natuur wordt door Schoofs op ingenieuze wijze geïmiteerd, speciaal voor ons, het nieuwsgierige publiek. Het werk van Ivo Schoofs (1972) is een ode aan bewegingen zoals ze in de natuur voorkomen: zwaartekracht, warmte, licht, wrijving en verwondering. Hij biedt zijn publiek een inkijkje in de oerkracht van de natuur. Technologie en wetenschap maakt hij zichtbaar met een hele nieuwe beleving tot gevolg.

zwartecross

Ook dit jaar geven de meest gepassioneerde wetenschappers weer de coolste colleges in begrijpelijke mensentaal. Heb je een paar hersencellen moeten opofferen in het feestgedruis? Kweek ze er weer bij in de Universitent. Het volledige programma lees je op zwartecross.nl.

zwartecross

Carbidschieten: cultureel erfgoed als startpistool! Wij houden de eeuwenoude traditie in ere door het belegen knalletje uit het startpistool te vervangen voor de explosie uit een carbidbus van 500 liter. 500 liter staat gelijk aan de inhoud van 16(!) normale melkbussen, dus reken maar dat we flink wat trommelvliezen laten wapperen. KABOEM!

zwartecross

SKATESHOWS IN THE NOABERHOOD Vorig jaar was het succesvolle premièrejaar van hiphopweide The Noaberhood, waar ook Sven Boekhorst werd gevraagd aanwezig te zijn met zijn skaters van Mind The Gap. Nederlands’ beste inline-skaters en BMX’ers lieten daar even flink zien wat voor tricks ze in huis hadden op de speciaal ontwikkelde skateramp! Dit jaar dus wederom te zien in The Noaberhood, pas maar op dat je pilsje niet uit je handen wordt gegrepen door een van de riders: NIKS IS ONMOGELIJK! Riders: Sven Boekhorst - Jelle Briggeman - Sem Croft - Stefan Selder - Levi Weidman - Jari Roggeveen.

zwartecross

Voor iedereen die Harder! 36 heeft gemist is er nog een allerlaatste kans! Schrijf je vandaag of morgen nog in voor de Zwarte Cross fanclub en je krijgt de laatste editie van het magazine nog rond 24 mei thuis én je krijgt ieder jaar 1 week voorrang op de rest van de wereldbevolking bij de voorverkoop voor de Zwarte Cross. Kosda? Slechts 15 eurootjes per jaar.

zwartecross

#TALENTENUPDATE Een aantal van jullie wist het al te raden: downhiller @tristanbotteram is onze nieuwe Talententuiner! In zijn eerste blog vertelt hij hoe het is om mee te draaien in de wereldtop van een sport die in Nederland niet te beoefenen is. Lees alle Talententuin blogs van deze week: https://www.zwartecross.nl/algemeen/talentenupdate/

zwartecross

Nieuw podium: de Schaterbar! Met dit fonkelnieuwe comedycafé valt er eindelijk echt wat te lachen op de Zwarte Cross. Vol trots en met een grote glimlach kondig we een nieuw podium aan: De Schaterbar! Dit podium komt op de plek waar voorheen De Baterbar zat. Jankende gitaren, beukende mensen en een donker hol maken plaats voor bulderende lachsalvo’s, grappen en tranen van het lachen in een prettig comedycafé. Waarom een Schaterbar? Er moet meer gelachen worden. Overal en altijd. Zo ook op de Zwarte Cross. De Schaterbar staat voor muzikale comedy, flauwe comedy, grove comedy, rare comedy maar bovenal korte comedy. Snelle optredens, geen langdradige verhalen. Keihard lachen, veel hilariteit en ideaal voor mensen met een korte spanningsboog. Op het podium staan onder andere Arie Koomen, Wilko Terwijn en Thijs Kemperink. Lees meer: www.zwartecross.nl

zwartecross

HET UNDERCOVERPROGRAMMA VAN #ZC19! Zoals beloofd houden jullie nog een aantal zaken van ons tegoed, na de bekendmaking van onze laatste lijstje ‘nieuwe namen’. Eén van die zaken is het immens populaire programma voor onze Undercovertent! En ja hoor: HIER ISSIE! Boordevol met steengoede sessies, speciaal voor jou neergezet door gelegenheidsformaties van muzikanten van wereldformaat. Toppers, klassiekers en guilty pleasures: ze zitten er allemaal weer bij. GENIET! P.s.: bij het programma op onze website lees je natuurlijk ook alle bio's en check je welke artiesten de sessie gaan verzorgen, dus ga ff kijken!

zwartecross

LAATSTE NIEUWE NAMEN, MET O.A. CLAW BOYS CLAW, RONDÉ EN KJELD NUIS Het is No Pants Day! Broekloos, met de wind door mijn bilnaad, zit ik hier dus een beetje van me af te typen. Heerlijk, die vrijheid. We hebben ook even de vrijheid genomen om de bekendmaking van de laatste namen een dagje op te schuiven. We hadden gisteren de pröttel gewoon niet veur mekare, klaar. Nu wel! Dus duik erin, snuffel door de bio’s en vul je ‘must see’-lijstje even aan. De namen voor de Undercovertent, Gaycafé De Kast, de Universitent, het Tweetaktterras en voor onze spiksplinternieuwe… – OH NEE DAT MAG IK NOG NIET ZEGGEN -, houd je van ons te goed. Kusje, Rikie. Claw Boys Claw (official), RONDÉ, TAPE TOY, Wulf, Boogie Monster, Ralph De Jongh, The Given Horse XL, U Brown (JAM), De Rauwe Jappels, Handkar Trio, Son de Aquí (NL/ MEX), Al Jawala (DE), KEL ASSOUF (BE), This is Lovski, Fabulous 90's DJ Team, DJ Paul Elstak, Joost van Bellen, Atmozfears, Noisecontrollers, Ran-D, MFC Chicken (GB), Skankallica (JAM), De Reggae Karaoke, Rob Scheepers, Kjeld Nuis – Olympisch schaatskampioen, Jules van der Wardt interviewt Ulrich van Gobbel, Requiem for Lost Things – Panama Pictures, Christiaan Ruesink, Talitha Muusse, Workshop Breien, Workshop – Hoe coach je een team?, Wout Waanders & Staatseinde, Eva Hoeke, Sitkiters Thierry en Willem – De dwarslezing, Het Oost Gelders Jeugdorkest, FUIV Concepts – De Badkuiprace, The Dream Engine – Heliosphere, Opblaasservice, Enge Buren. Op 23 mei staat het blokkenschema online! De volledige line-up in één overzicht check je op onze website.

zwartecross

Dutch Masters! Bennie Jolink heeft voor onze vrienden van het Rijksmuseum een hele coole tekening gemaakt van de Dutch Masters Rembrandt en Jeffrey Herlings. Die Rembrandt kon toch ook wel aardig tekenen, dat hij the Bullet (avant la lettre) zo lekker geportretteerd heeft! 😊 Wie trouwens aanstaande zondag nog naar the Dutch Masters of Motocross (DMoM) in Axel wil: dat kan! Check alle info en de deelnemerslijsten op zwartecross.nl/nieuws.

zwartecross

NIEUW OP DE ZWARTE CROSS: TANDEMBACKFLIP MET BEZOEKER De Zwarte Cross is de plek waar dromen uitkomen. Soms zijn dat dromen waarvan jij nog niet eens wist dat je ze had. Bijvoorbeeld: bij een stuntman op een crossmotor een salto achterover maken. Wie bedenkt er nu zoiets? Wij! En wie droomt daar nu van? Jij! Maak van deze droom werkelijkheid en schrijf je in voor de tandembackflip! Stap achterop bij ervaren stuntman Gilles de Jong, houd je adem in, geef je over aan de wetten van de natuurkunde en de stuurmanskunsten van je chauffeur. Inschrijven doe je op zwartecross.nl/nieuws. *Let op: deelname alleen als je onder de 70 kilo weegt, in goede gezondheid verkeert, als je al een ticket hebt voor de Zwarte Cross en op de dag van de stunt nuchter bent.

zwartecross

Proost Wimpie! Kom je net als een paar jaar geleden nog een biertje drinken op de Zwarte Cross dit jaar? #lekkerman

zwartecross

#TALENTENUPDATE Casper de Gier genoot van een welverdiend rustig paasweekend, lees zijn lofzang op de Achterhoek. Shana van der Vlist #188 is op dit moment onderweg naar Italië voor de eerste ronde van het EK, ontdek hoe haar weekend eruit gaat zien. Victor Steeman blikt terug op een enerverend raceweekend in Assen, en lees hoe ‘het spelletje’ naast de baan gewoon doorgaat. Monique van der Valk rijdt een geweldige Junior Woman wedstrijd en presteert ondanks de zenuwen geweldig. Farhaan won Olympic Moves in Nijmegen ondanks het per abuis extra gelopen rondje! Ibrahim won ook, in Enschede op de 10K waar het publiek rijendik langs de kant stond. Check de Talententuinpagina op onze site, link in bio.

zwartecross

About last weekend 🔥🔥🔥#burnbabyburn 📸 @martijn_koolmees

zwartecross

Het is wereldboekendag. Komt dat even goed uit. Want de Zwarte Cross vindt lezen supercool! We hebben niet één maar twee boeken uitgegeven: Tante Rikies Onmundig Mooie Verhalenboek en Zwarte Cross' Onmundig Mooie Vakantie-doeboek. Beide voor de kids want die zijn veel leuker dan volwassenen. Check onze webshop via de site, link in bio.

zwartecross

Het lijkt gewoon al zomer. Lekker! Zon, bier en spoedig de Zwarte Cross! Wat willen we nog meer? nb. Oh ja, onze collega Chris wil nog wel graag het nummer van deze twee dames…

zwartecross

Hé campingheld! Geen gepak, gezeik en gesjouw voorafgaand aan de Zwarte Cross? Maak ’t jezelf dan makkelijk en boek gewoon een FestiTent, Festipi of KarTent. ’t Spul staat al als je op de camping aankomt. Superhandig. Onze Vlaamse vrienden van FestiTent geven je op deze paaszondag ook nog eens korting op je bestelling en ‘Vijgen na Pasen’. WAT!!?? Ja, dat is een Vlaamse uitdrukking en wij houden wel van die lokale geintjes. Je kunt ‘m vertalen als ‘mosterd na de maaltijd’. Betekent dus ook dat je mosterd na de maaltijd een zakje vijgen krijgt bij aankomst bij de FestiTenten op het campingterrein. Van hun Paascapibara waarschijnlijk (ze zullen bij onze zuiderburen vast geen ‘haas’ hebben). OMNOMNOM. Voer bij je bestelling de kortingscode 'VijgenNaPasen' in. Boeken? Ga even naar zwartecross.nl/tickets en klik door naar hun webshops. *LET OP: een boeking bij één van deze partijen is excl. toegang tot onze camping of het festival. Daarvoor heb je een campingkaart nodig!

zwartecross

Het is #Disaronnoday! 🌞 Geen betere dag om jullie te vertellen dat Disaronno ook dit jaar weer op het Zwarte Cross-terrein te vinden is. En waar beter dan Playa Gasolina? Voetjes in het zand, zonnetje op je bol, briesje door de haren en een cocktail in de hand.

zwartecross

KAMPVUUR AANSTEKEN MET EEN JET ENGINE 💥🔥 Bungeejumpen, met een crossmotor zo hard mogelijk over een zandbult knappen, tequila suicide, menthos in een colafles stoppen, vol gas over een verkeersdrempel rijden, kikkers opblazen en streaken. Het zijn allemaal dingen die spectaculair doch volstrekt nutteloos zijn. Net als het kampvuur aansteken met de gigantische steekvlam uit een jet engine (straaljagermotor). En toch gaan we dat doen. ‘Maar waarom?’ vraag je je misschien af. Wij van de Zwarte Cross gaan met enige regelmaat voorbij aan de waarom-vraag. Zo ook in deze kwestie. Vaak is iets het al waard om te doen als het je een grote lach op je gezicht, een goed verhaal om te delen of kippenvel op de pokkel bezorgt. Indian Pete, de bestuurder van de truck waarop de jet engine is gemonteerd, staat garant voor alle drie genoemde geneugtes. Reden genoeg om de markante man opnieuw uit te nodigen op de Zwarte Cross. Vorig jaar kon het niet doorgaan in verband met de droogte, dit jaar gaat de fik er (hopelijk wel) in!

zwartecross

ER IST WIEDER DA! De line-up van de Tirolertent Voor alle Stimmungsmachers die op de camping vertoeven, hebben we goed nieuws. Je kunt wederom tot in de late uurtjes doorknappen in de Tirolertent op het Walhalla! En daar staan niet de minste namen op het podium. Wat dacht je van de verlichaming van de toeter in levenden lijve, Konis Hupen? Of Die Limburger Buben, die er wederom weer letterlijk op gaan vlammen? Of de Alphornzauberer, Toeter Thijs? Want een Tirolertent zonder alpenhoorn is geen Tirolertent. Konis Hupen - DJ Toller Theo - DJ Elmo - Wijbrand van der Sande - Karl Heinz von Grafenberg - Toeter Thijs und sein Alphornzauberer - Aegidius - Thorsten Von Lippe Biesterfeld - Peter Borkes - Ruud Appelhof’s Stimmungsshow- Das Tirol Team - Lässig! - Heidi’s Männer - Die Limburger Buben - Andreas Hastreiter Klik door naar de bio's en speeldagen op zwartecross.nl.

zwartecross

DEADLINE INSCHRIJVEN REGGAEKARAOKE IS IN ZICHT! Wil je nog zingen op het Reggaepodium, met de Kareggaeoke-band, op zaterdag 20 juli en jezelf onsterfelijk maken? Stuur nog snel je video in, je hebt nog t/m vrijdag! Ga naar zwartecross.nl/nieuws om je aan te melden.

zwartecross

SYMPHONY OF FIRE: DUURZAAM PYROMUZIKAAL MACHINEORKEST MET DE GEUR VAN OZON Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee uitvinders uit Deventer – Uwe Dobberstein en Peter de Man – deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieën. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve. Een compleet computergestuurd megaorkest van vuurmachines! Symphony of Fire is elke avond te bewonderen, exclusief voor campingbezoekers in het Walhalla!

zwartecross

NIEUWE NAMEN! Met o.a. De Staat, Heino (DE), Navarone, DJ Jean & Maron Hill en Nona Brexit krijgt uitstel, het keiharde faillissement van FC Twente wordt uitgesteld met hulp van de gemeente en de loensende Derk (16 jr, 's-Heerenberg) zit Netflix te kijken terwijl hij eigenlijk moet leren voor zijn proefwerk Wiskunde A12. Uitstelgedrag, wij houden er niet van. Daarom gewoon op tijd het lijstje een-na-laatste nieuwe namen in je snufferd! Jazeker, het programma is bijna rond met nu o.a. de rockers van De Staat, Duitse cult-held Heino en The Voice-finalisten Navarone. Bekijk ze maar eens even: De Staat, HEINO (DE), NAVARONE, MEMPHIS MANIACS, Adje, 10WEEKS, Braeff, Nona, Phenleau, Exoot - Ami6, Broken Brass Ensemble, Stefano Keizers, De Oversteekpolitie, Convoi Exceptional, Pim Pam Pompen, Sjieke Bazen, DJ Badmuts, Theatergroep Liever Iets Anders, DJ Jean & Maron Hill, Backbeat Soundsystem (GB), Samory-i (JAM), Comedy Cowboys, Panko (ES), Kartje Kilo - Radio Manu Sport (BE). Op 2 mei check je de laatste namen! Meer info en het complete programma tot nu toe lees je op zwartecross.nl.

zwartecross

Deze held, onze talententuiner Victor Steeman, reed vandaag zijn allereerste wedstrijd in de World Supersport 300 in Spanje. Sleept direct ff een 6e plek binnen! Hoppaaaa, klasse Victor! 🎉👊🏼

zwartecross

WIN 2x2 WEEKENDKAARTEN VOOR DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS IN OSS OP ONZE FACEBOOKPAGINA Het verzetten van het cross-spektakel in Axel maakt dat Dutch Masters of Motocross 2019 nu in Oss begint, op 13 en 14 april. Dit wordt een tweedaags evenement met op zaterdag 13 april een kwalificatiedag (zoals deze eerder voor Axel gepland stond). De rijders moeten tijdens die kwalificatie bij de veertig (250cc en 500cc) of vijftig (85cc en 125cc) snelsten eindigen. Alleen dan kwalificeren zij zich voor de wedstrijddag. De wereldtop is al verzekerd van een plek achter het starthek. Wil jij hierbij zijn? Ga naar facebook.com/zwartecross en doe mee aan de actie!

zwartecross

ACHTERHOEKSE VLAG GOES INTERNATIONAL We hebben de afgelopen maanden ontzettend veel foto's binnengekregen van mensen die de Achterhoekse Vlag meenemen naar de meest verre, opvallende en/of bizarre locaties. Da's super! Hierbij een kleine compilatie.

zwartecross

🎯🏆 BULLSEYE! Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen spelen heroïsche dartklassieker tijdens eerste Open Achterhoeks Kampioenschap Darts in onze Megatent 🎯🏆 En nee, het is geen 1 april-grap! We zijn supertrots dat wij deze twee darthelden mogen verwelkomen op de donderdag. ‘Barney’ en ‘Mighty Mike’ zullen, na een bombastische opkomst voor de campinggasten in de Megatent, een zinderende finale spelen en strijden om de titel. En dat onder begeleiding van de legendarische Engelse mastercaller Russ Bray! Kom maar met die handjes, wie ist dabei om knoepershard de OOOOOOOOOONEHUNDREDANDEEEEEEIIGGGHHTYYYYYYYY's mee te schreeuwen!? 🙌 👉 Meer info op onze website.

zwartecross

UITGELICHT: Chancha Via Circuito Vrijdag 19 juli, Exoticana Wie in Breaking Bad Walter White zijn miljoenen in plastic tonnen in de woestijn heeft zien begraven, heeft Chancha Via Circuito al gehoord. De producers van deze cult-hitserie hebben het goed in de smiezen. Alles gaat er namelijk broeieriger uitzien met de mix van traditionele Zuid-Amerikaanse cumba en vette beats van de MPC-sampler van de Argentijnse Pedro Canale uit de luidsprekers. Dus de kans dat Exoticana gaat broeien onder een omfloerst deken van deze dansbare latin-melancholica is evenredig aan de zuiverheid van Walter’s Crystal Meth: 99,1% Chancha Via Circuito draait in ieder geval nog een extra rondje in de Spotify-lijst van Tante Rikie… terwijl ze als een ware Walter de opbrengst van de kaartverkoop in lege Nozem Oil-vaten op de Hummelse Hei verstopt.